Hej! Mi smo Amulet D20 🙂

Smo društvo, ki je zrastlo iz korenin ustvarjalnih duš, ki obožujejo ikonično igro Dungeons & Dragons. Čez leta smo stkali prijateljstva širom Slovenije, ter ustvarili skupnost, kjer nas druži želja po ustvarjalnosti ter raziskovanju fantastičnih domišljijskih svetov.

Jedro naših aktivnosti poteka v Medvodah, člani iz drugih mest pa poskrbijo, da se kaj zanimivega dogaja tudi v Ljubljani, Kopru, Mariboru, Krškem, Zasavju… Aktivnosti v društvu prilagajamo interesom skupnosti, tako da se razvijamo skupaj z vsakim novim članom!

Naše poslanstvo je navdušenje nad fantastičnimi hobiji razširiti širom Slovenije ter vzpostaviti varno in kreativno okolje za preživljanje prostega časa.


Mnogi med nami se spomnijo tistih zlatih popoldnevov v naravi z ostalimi otroci, ko smo se pretvarjali, da smo vitezi ki rešujejo svet. Gradili smo veličastne gradove iz peska in jih poseljevali z namišljenimi kralji in kraljicami. Točno smo vedeli, kaj se dogaja v teh naših žepnih dimenzijah. Težko je zanikati vrednost takšnih spominov. 

Brez domišljije bi svet, kot ga poznamo, prenehal obstajati. Še Sonce se ne bi več vsako jutro vzpelo na nebo, le žareča masa plinov bi obsijala naš planet – Terry Pratchett

Fantazija je svet čudežev in magije. Dežele, polne mitoloških bitij, začaranih gozdov in starih kraljestev, kjer se junaki odpravljajo na epske izzive in zlobneži prežijo v sencah. To je svet, kjer je vse mogoče, kjer se resničnost preoblikuje in kjer oživijo naše najbolj divje sanje. To je kraj brezmejnega raziskovanja, kjer se lahko spustimo v neznano, izzovemo svoje misli in se potopimo v globine svoje ustvarjalnosti. Fantazija služi naši skupnosti kot močno orodje za raziskovanje globljih tem in idej, kot so moč, moralnost in človeška narava.

Poleg tega je fantazija lahko odličen vir zabave in način soočanja z življenjem, ki bralcem in gledalcem dovoljuje, da se potopijo v druge svetove in izkustva. Pogosto je navdahnjena z pradavnimi miti in legendami ter z elementi iz popularne literature, kot so “Gospodar prstanov” J.R.R. Tolkiena in “Zgodbe iz Narnije”, ki jih je napisal C.S. Lewis.

Fantazijska skupnost v Sloveniji se je pričela razvijati že desetletja nazaj. Pionirji iger vlog, strateških namiznih iger, barvanja figur in drugih domišljijskih hobijev so se zbirali izven pogleda širše družbe. Vandravec bi lahko naletel na njih ob raziskovanju temnih kleti in črnih lukenj Stare Ljubljane. Morda se je kak sprehajalec prestrašil bojnih krikov, ki so silili iz globine gozda, tik preden mu je med drevesi v pogled padla horda ljudi z meči in loki, ovitih v barvaste rjuhe. Dosti jih je pa tudi ostalo skritih pred obsojajočimi očmi, v njih kot v lupino zavita esenca ustvarjalnosti, ki se šele dandanes prebija na površje.

Trenutno lahko rečemo, da je slovenska fantazija v svoji zlati dobi. Po celi državi se pojavljajo žarišča, kjer se oblikujejo skupnosti podobno mislečih. Razumevanje, sprejemanje drugačnosti in odprto izražanje so temeljne vrline take družbe, za katero smo vsi hvaležni.

Ne boj se, dobrodošel je vsak. Pridruži se enemu od naših dogodkov in razkrij skrivnosti lastne domišljije. Lahko nas najdeš tudi na družbenih omrežjih.


Naši partnerji