Vabljeni ljubitelji fantazije, znanstvene fantastike in ostalih domišljijskih svetov, da pokažete svojo ustvarjalnost na letošnji konvenciji z vašimi najlepše pobarvanimi miniaturami in se potegujete za bogate nagrade. 

Na letošnji konvenciji Na meji nevidnega, ki bo v soboto, 25. 5. 2024, za vas pripravljamo 2 kategoriji, v katerih se lahko preizkusite.

Kategorija A: Figura v omejitvi dimenzij 100x100x100mm (navidezna škatla). Dimenzija okrogle baze do največ in vključno s premerom 50 mm. V primeru drugih oblik baze seštevek najdaljše dolžine in širine baze ne sme presegati 100 mm.

Kategorija B: Figura v omejitvi dimenzij 300x300x300mm (navidezna škatla). Dimenzija okrogle baze do največ in vključno s premerom 100mm. V primeru drugih oblik baze seštevek najdaljše dolžine in širine baze ne sme presegati 200 mm.

Časovnica: 

 • Registracija figure do 12:00 na dan dogodka
 • Ocenjevanje publike in žirije 12:00-15:00

Kriteriji in način ocenjevanja:

Obe kategoriji se ocenjuje po principu 50:50 s strani žirije in glas ljudstva. Končna ocena je kombinacija mesta uvrstitve na lestvici žirije in mesta uvrstitve na lestvici obiskovalcev.

Glasovanje za obiskovalce

Obiskovalci lahko za miniature glasujejo preko QR kode, ki se nahaja ob razstavi figur. Vsak obiskovalec ima v vsaki kategoriji na voljo tri glasove, ki so vredni 3, 2 in 1 točko. Za veljaven glas mora podeliti vse tri glasove.

Kriteriji ocenjevanja žirije:

Žirija, ki bo ocenjevala miniature je sestavljena iz treh članov, veteranov barvanja in hobija. Kriterij po katerih bo žirija ocenjevala so naslednji:

 • Zahtevnost: ocenjujemo izbiro miniature s strani zahtevnosti poze, dodatnih elementov in konverzij. 
 • Kreativnost: ocenjujemo kako ste se lotili teme miniature. Kakšno zgodbo sporoča vaša miniatura. Povezanost različnih elementov.
 • Tehnična izvedba: ocenjujemo detajle, ki so potrebni za izvrsten pregled in izzive s katerimi se srečujete pri pripravi miniature. Ta kategorija zajema odstranitev ostankov linij kalupa, brušenje plasti s 3D tiskalnikov, zapolnitev vrzeli, ki se pojavijo pri sestavu in podobno.
 • Barvanje: glavna kategorija, v kateri se osredotočimo na celostno podobo pobarvane miniature. Ocenjujemo natančnost barvanja površin, tehniko barvanja in staranja  (weathering), končni rezultat uporabljenih tehnik in uporabo barvne teorije. Preverja se postavitev osvetljenih in senčenih elementov in barvanje le-teh.
 • Prezentacija in celostna podoba: ocenjujemo zaokroženost celotne pozicije in elementov uporabljenih na miniaturi — t.j. izbiro barvne palete, osvetljave in umeščenost v prostoru v sklopu vaše miniature.

Pravilnik tekmovanja:

 • Miniature se ob prijavi fotografirajo. S prijavo na tekmovanje se strinjate, da lahko organizatorji dogodka ter njihovi partnerji uporabljajo vašo fotografijo za namene izvedbe dogodka ter oglaševanja. Medtem, ko se bomo objavi fotografije vašega izdelka po svojih najboljših močeh potrudili, da v objavo (v kolikor to želite) zapišemo tudi vaše ime in morda povezavo do željenega socialnega omrežja, se strinjate, da navedba avtorstva ni obvezna.
 • V vsako kategorijo lahko prijavite 1 figuro, tako se lahko potegujete za nagrade v obeh kategorijah
 • Ob prijavi soglašate da ste figure pobarvali sami. V primeru kršitev tvegate diskvalifikacijo.
 • Vaše figure bomo obravnavali skrbno in pazljivo. Organizator pa za morebitne poškodbe ne odgovarja
 • Vse odločitve žirije in publike so končne
 • Vse prijave morajo biti zabeležene do 12:00 na dan dogodka. Posredovanje miniatur je dovoljeno. Predprijave so možne na četrtkovih delavnicah KUDa Amulet D20. Kontaktna oseba: 031 488 989, jernej.bezjak91@gmail.com
 • Žirija in organizator si pridržujejo pravico zavrnitve miniature na podlagi neprimerne vsebine. V kolikor imate dodatna vprašanja, se obrnite na člane žirije pred prijavnim postopkom: 031 488 989, jernej.bezjak91@gmail.com
 • Ob prijavi se zavezujete, da je vaša figura razstavljena do 15:30 
 • V kolikor vašo miniaturo prevzame tretja oseba, prosim izpolnite ustrezno alinejo na prijavnem obrazcu

Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo na Krčma Discordu, v kanalu #obrtniška-četrt.