D&D ODDIH: VELIKI ROP

Na tematskem Dungeons & Dragons oddihu na idilični lokaciji nad Litijo smo se družili, ustvarjali in seveda igrali najbolj priljubljeno igro vlog na svetu od 30. junija do 2. julija 2023.

VIKEND, NAMENJEN IGRANJU D&D IN USTVARJANJU

Od petka 30. 6. do nedelje 2. 7. 2023

Oddih je v celoti namenjen igranju igre Dungeons & Dragons in kopici spremljevalnih aktivnosti, ki bodo trajale ves konec tedna.

 • več kot 16 ur igranja igre Dungeons & Dragons,
 • barvanje figuric,
 • izdelovanje mošnjičkov,
 • delavnice improvizacije,
 • čarovniški kotiček,
 • miselne igre,
 • lov za zakladom,
 • junaška pojedina.
Foto: Patrik Kovač
Foto: Patrik Kovač

ENA ZGODBA Z EPSKIM ZAKLJUČKOM

Odigraj D&D Epic igro v živo pod vodstvom izkušenih pripovedovalcev.

“Sveto mesto Litanij. Mesto znano po številnih religijah, ki v sožitju delujejo ena z drugo. Prebivalci tega mesta so srečni z zaščito, ki jo nudijo templji in njihova varda. A resnice tega svetega mesta so mnoge, sožitje pa visi na nitki. Le kaj se skriva v sencah Litanij? Vstopite na Ulico pretvar in ugotovite.”

PESTER SPREMLJEVALNI PROGRAM

Za pravo pustolovsko vzdušje bodo poskrbeli animatorji in rokodelci.

Pokaži svojo umetniško žilico v eni izmed ustvarjalnih delavnic, vživi se v svoj lik z mojstrom za improvizacijo, sodeluj v lovu za zakladom in se prepusti zgodbi, ki se bo z mize prelivala v prostor in spremljevalne aktivnosti.

Foto: Patrik Kovač
Foto: Patrik Kovač

PRAZNA VREČA NE STOJI POKONCI

Junaška pojedina, kakor v zgodbah

Cena vstopnice vključuje nastanitev, hrano in brezalkoholno pijačo. Poleg obrokov bomo poskrbeli še za prigrizke, postregli z alternativami brez alergenov in poskrbeli za druge prehranske potrebe.

Žejni pustolovci si bodo lahko za dodaten srebrnik ali dva v krčmi naročili tudi kaj močnejšega.


PROGRAM

Vikend poln ustvarjalnih delavnic in D&D!


KAJ PRIČAKOVATI?


VSTOPNICE

Živi kot pustolovec. Spi kot pustolovec.

Vstopnice so razprodane.

Potepuh

Po vsej verjetnosti si odraščal nekje na samem robu mesta, zunaj mogočnih varnih sten, ali pa v najbolj revni mestni četrti imenovani Praporišče. Življenje je težko. Večino dni je bitka že samo najti primeren prostor za počitek. Največkrat je to kak skrit kotiček pokrit s kosom blaga, ali majhen šotor na srečne dni.

 • prostor za lasten šotor
 • 5 srebrnikov

Vaški junak

Delaš za eno od mestnih ali tempeljskih organizacij. Si del Svete ali tempeljske Varde. Ponosen zastopnik miru in pravice v mestu. Tvoj dom, kadar nisi na terenu so tople barake ali pa majhna prijetna soba v templju. Veš, da če boš delal trdno in spoštljivo se boš imel priložnost povzpeti po činih in nekoč postati nekdo pomemben v tem mestu.

 • postavljen šotor z blazino
 • 10 srebrnikov

.

Plemič

Razumeš bogastvo, moč in privilegije. Nosiš plemiški naslov, tvoja družina pa ima v lasti zemljo in ima pomemben političen vpliv. Zahvaljujoč tvojemu plemenitemu rojstvu si ljudje o tebi mislijo najboljše. Pozdravijo te v visoki družbi in ljudje domnevajo, da imaš pravico biti kjerkoli že si. Preprosti ljudje se trudijo, da bi ti ugodili in pokazali gostoljubje.

 • ležišče v taverni Zelenega zmaja*
 • zlatnik in 5 srebrnikov

*Zaradi visoke turistične sezone so vse zasebne sobe v Litanijah že davno zasedene. Na voljo so le še ležišča v sobani taverne prijetno umaknjeni od glavnega trga, tako da vaš spanec ne bo moten. Stavba v kateri se nahajajo ležišča je pod posebnim urokom, tako da nikoli ni prehladno ali pretoplo 😉


DOKUMENTI


SPONZORJI


VTISI Z DOGODKA

Foto: Patrik Kovač