D20 PRIPOVEDUJE:
ZGODBE IZ TAVERNE ZELENEGA ZMAJA

Prvi pravi Dungeons & Dragons vikend oddih v Sloveniji se je zgodil na idilični lokaciji blizu Litije. Druženje, delavnice in seveda igranje najboljše igre vlog na svetu je bilo 2.-4. septembra 2022.

VIKEND, NAMENJEN IGRANJU D&D IN USTVARJANJU

Od petka 2. 9. 2022 do nedelje 4. 9. 2022

Oddih je v celoti namenjen igranju igre Dungeons & Dragons in kopici spremljevalnih aktivnosti, ki bodo trajale od petka do nedelje.

 • VEČ KOT 12 UR IGRANJA D&D
 • izdelava mošnjička
 • barvanje figuric
 • vlivanje kock
 • kovanje v živo
 • herojska pojedina
Foto: Irena Marsich, Foto sekcija KUD Fofité

ZGODBA, KI SE NADALJUJE IZ IGRE V IGRO

Več kot 12 ur igranja D&D pod vodstvom izkušenih Dungeon Masterjev.

“Ste utrujeni od stresa vsakdana? Si želite odmora od rutine? Bi se radi sprostili ob dobri hrani in zabavali ob atraktivnih igrah?
Potem nas obiščite v Vermeljah, na našem tradicionalnem letnem žetvenem festivalu. Ni važno kdo ste, ali kaj počnete. Na našem festivalu se najde nekaj za vsakogar. Torej, kaj še čakate! Pridite na obisk, obljubim, da nas ne boste hoteli več zapustiti.

Bartolomej Zazobnik, župan Vermelj”

IZBERI. POBARVAJ. OBDRŽI.

Barvanje figuric

V ceno vstopnice je vključena tudi figurica, ki jo lahko ob budnem očesu naših strokovnjakov pobarvaš. Materiale in barve priskrbimo mi, ti pa rabiš le mirno roko.

DELAVNICE IN SPREMLJEVALNI PROGRAM

Izdelava mošnjička in vlivanje kock

Poglej, poglej. En čuden stric in njegova delavnica. Na polici je polno napojev, zraven pa prav čuden ogenj. Bo varil napoje, spreminjal železo v zlato ali kaj drugega? Zgleda, kot da je tudi Alkimist z nami!

PRAZNA VREČA NE STOJI POKONCI

Herojska pojedina, kakor v zgodbah

Cena vstopnice vključuje nastanitev, hrano in brezalkoholno pijačo. Poleg obrokov bomo poskrbeli tudi za prigrizke in alternative brez alergenov ali ustrezanje drugim prehranskim zahtevam.

Žejni pustolovci si bodo lahko za dodaten srebrnik ali dva v taverni naročili tudi kaj močnejšega.


PROGRAM

Vikend poln ustvarjalnih delavnic in D&D!


VSTOPNICE

Živi kot pustolovec. Spi kot pustolovec.
Prodaja vstopnic je zaključena.

Outlander

Odraščanje v divjini, daleč od civilizacije in udobja mesta in tehnologije je bilo težko. Biti priča selitvi čred, večjih od gozdov, preživeti vreme, ki je bolj ekstremno, kot bi ga lahko dojel kateri koli mestni prebivalec, in uživati v samoti, da si edino misleče bitje na milje v katero koli smer. Divjina je v tvoji krvi. Tudi če ne poznaš posebnosti terena, poznaš poti v divjini.

 • prostor za lasten šotor
 • 5 srebrnikov

Folk Hero

Izhajaš iz skromnega družbenega ranga, vendar ti je usojeno še veliko več. Ljudje v tvoji domači vasi vas že imajo za svojega prvaka in usoda te kliče, da se upreš tiranom, ki povsod grozijo navadnemu ljudstvu. Ker prihajaš iz vrst navadnega ljudstva, se z lahkoto vklopiš mednje. Med drugimi navadnimi prebivalci lahko najdeš prostor za skrivanje, počitek ali okrevanje.

 • postavljen šotor z blazino
 • 10 srebrnikov

Noble

Razumeš bogastvo, moč in privilegije. Nosiš plemiški naslov, tvoja družina pa ima v lasti zemljo in ima pomemben politični vpliv. Zahvaljujoč tvojemu plemenitemu rojstvu so ljudje nagnjeni k temu, da o tebi mislijo najboljše. Pozdravijo te v visoki družbi in ljudje domnevajo, da imaš pravico biti, kjer koli že si. Preprosti ljudje se trudijo, da bi ti kar najbolj ugodili in pokazali gostoljubje.

 • ležišče v taverni Zelenega zmaja*
 • zlatnik in 5 srebrnikov

*Zaradi žetvenega festivala so vse zasebne sobe v Vermeljah že davno zasedene. Na voljo so le še ležišča v sobani taverne nad glavnim trgom.
Zaradi dogajanja težko pričakujete mir in tišino, krčmarica pa bo vseeno poskrbela, da bo toplo in suho!


DOKUMENTI


GALERIJA

Foto: Patrik Kovač


SPONZORJI


PARTNERJI